čtvrtek 26. května 2011

Železný Pas, Lórien a místo meče puška


Podle vašich komentářů usuzuju, že z Pána Prstenů šílíte, takže budu pokračovat :D

Je fakt super, že tady máme pár kamarádů s autama, takže nemusíme sedět doma a někam se podíváme. My si auto zatim dovolit nemůžem (i když slintáme nad každym karavanem na prodej, okolo kterýho projdem), ale za měsíc už to bude třeba jinak.

S Chrisem sme se dohodli, že když zaplatim benzín, tak mi bude dělat řidiče a vezme mě, kam budu chtít. Prst (ten) sem na mapě zabodla do kouzelné hornaté oblasti Glenorchy a že pojedeme najít Železnej Pas. Loz se na to moc netvářil a podle jeho slov nechápal, proč chci zrovna na TU mýtinu padesát kiláků odtud, když se můžu postavit doprostřed rugby hřiště v Queenstown a pořád to tam bude vypadat jako v Železnym Pase. Smířila sem se s celodenním výsměchem obou chlapců a jejich uchechtávání za mýmy zády a nakázala jet podél jezera Wakatipu do Glenorchy, odkud vede krásná vyhlídková silnice jménem Paradise Road, potom Roteuburn Kinlock Road a cíl cesty je most na Dart River, ze kterýho můžete krásně pohlédnout na Železnej Pas. Bez věže ovšem :((( Tenhle obrázek je z prvního mostu. Pro přesnej popis cesty a pár užitečnejch informací, můžete klikat semka.

Po cestě se nám otevřely krásný výhledy na hory a řeky, takže klukům naštěstí trochu sklaplo. Přesto ze mě měli legraci a pokaždý, když sme jeli kolem nějaký louky nebo mýtiny, tak se mě ptali, jestli to není ono. Pfff! Jeden z nejlepších výhledů dostanete na posledním ze tří jednosměrnejch mostů, který cestou přejedete. Pak se cesta stáčí zase zpátky na jih. Kousek za třetim mostem se dá ale uhnout do prava a autem můžete dojet až na začátek turistickejch tras, který vedou v okolních horách. Pro fanoušky PP je nejpříhodnější Routeburn Track, kterej je asi na tři dny a hlavně vede kolem lesíka, kde bydlej elfové!!! My bohužel tři dny neměli (nebo měli, ale neměli žádný vybavení jako třeba pasti na medvědy), takže sme fotku z Lorienu simulovali v lese poblíž silnice, kterej vypadá ale úplně stejně.

Neměli sme pasti, ale zato sme měli nějakou náhodou brokovnici, takže další zastávka byla přímo na velký louce, kde digitálně vzniknul Sarumanův Orthank a Gandalf tam rejdí na koni. A že tam v podstatě nic nebylo, stříleli sme. Kluci by určitě rádi tvrdili, že sme stříleli na něco, pravda je ovšem taková, že sme stříleli zcela na nic. Vlastně ano, trochu sme stříleli na Loze. Naštěstí Loz dopad o dost líp než kamarádka Kylie, co to od Chrise schytala do nohy minulej měsíc.
Coco loví králíka
A konečně, podařilo se mi ulovit celkem pěknou fotku Železnýho pasu. Je z trošičku jinýho úhlu, ale je prostě vidět, že sem si zase jednou něco podiktovala. Tuhle fotku bych ráda věnovala Lukášovi T. On ví proč :)
vs.
No, dneska to je spíš takovej fotoblog. Musim počkat na nějakou akční historku. Teď se jedu na pár dní vytratit z dosahu internetu, tak doufám, že to nějak přežiju. Jenda, jaho kamarád Michal, Coco, Sam, Kylie, Loz a já máme alternativní plán jak rychle ještě
před sezónou vydělat nějakej cash, abysme mohli zimu strávit na prkně a ne v práci, tak držte prosim palce.
Ještě jedna zajímavost: na Zélandě si můžete legálně koupit v obchodě trávu (technický konopí, co nefunguje, ale nikdo kolem mě si to nenechá vyvrátit) a taky taneční pilulky. Čumim i já. Ale s těma nemám absolutně nic společnýho. Chemie je fuj fuj.
Pozdrav pro Jarečka, mýho nejstaršího (služebně) a oblíbenýho čtenáře, páč ho dost oceňuju (to není žádná asociace, prostě pozdrav).


P.S. Mám propíchlej pupík. Babičkám se to nebude moc líbit O_o
Vaše vskutku Brutální Panda

2 komentáře:

jarecek řekl(a)...

no taky zdravim. omlouvam se, ze jsem ted nereagoval, i kdyz ctu z rss neustale a ihned, ale s tim lotrem jsi to, myslim, celkem vystihla hned v prvni vete tohodle blogpostu. tak to snad jen doplnim, jak pana prstenu vidim ja:

http://www.youtube.com/watch?v=vmuT8UeTk4s

:)))

jarecek řekl(a)...

a vubec. kdybys chtela na tohle tema napsat fakt neco zajimavyho, tak vystopuj, kde zrovna toci jackson hobita. potom uz by to slo klasicky ve tvym haluzackym stylu. fotky s crew, obsazeni do krovi, zaskok v kaskaderskejch scenach za galadriel atd.