středa 8. října 2008

mááálé porce ale sexy zadky

nevim, jestli je to dost pochopitelný nadpis, ale zas každá kapitola nemusí začínat: O jídle.Takže, co bych vám řekla o jídle. Třeba to, že za první dva týdny sme si úplně zvykly na zdejší jídlo ( když byli japonský studenti u nás, prej měsíc zvraceli, než si zvykly na smažák:)))Ve středu sme se dokonce s Eliškou shodly, že nám vůbec český jídlo nechybí. To bylo předtím , než mi Zbynda bratránek napsal moc milej mail o babiččině svíčkový...


"Ahoj žanetko, tak sem rad že žiješ, musim ti neco vazneho napsat: V sobotu jsme meli svickovou..... musim říct že sem rad že jsi v japonsku, protoze zbylo na přidání, a dneska jsem ji jeste dojidal.... Ne žertuju, chybis nam!! Tedka premejslim jak bych vam tam poslal sud píva, ale asi by to nemelo cenu protoze by se hned zkazilo. škoda že tady nebudeš na volby, protoze to jakoby das hlas komunistum, a to je v nasi rodine naprosto nepřistupné!!!!! "




No, takže sme teda už objevily tu super restauraci Ótoja, kde se dá úžasně nadlábnout. Tehdy sme ještě neuměly pořádně přepočítat kurz koruny a jenu, takže sme si myslely, že to stojí 70 kč...takže 120, ale pohoda. Jednou za týden se najíst musíme:)))

Asi za dva dny jsme navštívily takovou super zapadlou( bylo to v podzemí) restauraci s výbornýma cenama. Ještě vám vysvětlím, že tady maj u každýho obchodu vystavený umělý napodobeniny jídel, který vařej, takže se v tom skvěle orientuje. prostě co vypadá hnusně nebo podezřele, nejíme. Podnik to byl skvělej, chobotnice za 45 korun, uzenej losos taky tak nějak.
Sice maličký porce, ale hrozně dobrý. a ten hlávkovej salát s mističkou tatarky, kterej nám přinesli jako doplněk!!!všechno s krásným servisem, no prostě sme měly mrtě radost, že to bylo tak luxusní a přitom levný. Když sme při odchodu platily u kasy u východu( to je tady všude) bylo nám rochu divný, že to stály asi 300 dohromady. venku sme se mrkly na účtenku, to pitomý zelí nebo co, stálo přes stovku:)))))

Pak sme si nějakou dobu dávaly pozor, kam chodíme:)blízko školy je bezva jídelna. na tácek si hodim kus smažený rybky nebo "karbanátek", k tomu v mističče těstovinovej salát, misku rýže s omáčkou KiKKoman a HŮLKY:((čaj je zadarmo stejně jako obyčejná voda s ledem. tu si můžete nalejt sami kdykoliv a kolikrát je libo. a pak se stačí snažit dělat, že trochu umíte s těma hůlkama jíst, abyste nevypadali jako my dvě, když sme si zašly na nudle do rychlého stravování. protože ty hůlky jsou tak lakovaný, tak úzký a nudle tak kluzký...Doma jíme taky ty nudle. trénink. Maj tady obchod Hjakuen, tedy vše za 15 kč, takže střídáme karé raizu (kari s rýží), Těstoviny s Carbonara omáčkou (japonsky Calbonara:)) a nudle soba se zeleninou.

A panebože!! minulou sobotu sme si koupily v 5 kilometrů vzdáleném supermarketu KEČUP. Ještě jedno jídlo je tady hodně rozšířený, a sice toriniku. Je to na špejlích osmažený kuřecí nebo hovězí maso, ale i houby, pórek a papričky. Když sme byly v týdnu se Studnou, Lukášem a kamarádama v hospodě, Jasu a Takaši nám to ke stolu objednali . takže včera sme si s Eliškou zašly na Kandě na toriniku asice to nejsou moc velký porce, ale když k tomu budeme přikusovat rejži, tak k smrti neumřem.

P.S. Co sme tady, chodíme kolem výkladních skříní se super vypadajícíma knedlíčkama/pirožkama. chtěla sem je hrozně ochutnat, ale když sem zjistila, že v tom nejsou vestk, borůvky ani jablka, ale malý na kaši chobotničky, chuť mě přešla. Díky Lukáši!P.S. Suši sem zatim neměla.
Žanda Panda

jo a nelitujte mě, sice trochu trpívám hlady, ale dneska sem se náhodou podívala do zrcadla a normálně mám úplně super dobrej zadek. Po sedmi letech.

Žádné komentáře: